dijous, 5 de març del 2015

ARQUEOLOGIA BUDISTA











Una escultura budista de monjo somrient del segle XI-XII , aquesta escultura va ser una de les estrelles de la exposició de l`any passat a Assen (Holanda) . La peça en el seu interior algo molt valuós la momia d´un monje budista, això ja se savia des de le 1996 en què el seu pripietari va encarragar una restauració.

Ara s´ha fet un nou estudi dirigit per Erik Brujin expert en cultura budista, en l`examen s´ha fer al centre mèdic Mounder , els experts van descubrir al lloc on havua les visceres en el cos momificat havia una barreja de teles i paper on havia restes de caligrafia xinesa, on posava el nom del mestre xinés Liquan que va ser venerat després de la mort donç tenia fama d´haver arribat a l`il.luminació.

L`arqueòleg Vincent van Vilstreen afirma que en els països de tradició budista com Xina, Japó o Corea on havia l`auto.momificació on els monjos d´edat molt avançada perdien grases i liquids i afavorir la momificació natural , se´ls enterrava vius on eran previst un petit tub on respiraven i podía fer una meditació fins a la mort. Aquesta escultura estarà al museu d´història natural d´Hòngria.

Avui es un dels ies més importants del budisme el Magha Puja on Buda va donar el seus  ensenyaments a 1250 monjos





http://es.noticias.yahoo.com/blogs/arte-secreto/una-estatua-de-buda-ocultaba-una-momia-en-su-interior-131107467.html     Vídeo
                                       

http://www.livescience.com/49909-buddha-statue-holds-mummy.html


http://sergismite.blogspot.com.es/2015/03/magha-puja.html

http://sergimisic.blogspot.com.es/2015/03/musica-budista



            Sariras on es guarden les cendres del Mestres budistes






Els arquèologs han trobat a la provincia d´Hubei a la Xina central, es tracta de cinc objectes anomenats Sariras que guardaven les restes de les cendres dels mestres budistes morts.
Segons Chen Quinwan cap de l`institu d`arqueologia de Xiangyang es molt rar trobat aquets objectes





http://archaeologynewsnetwork.blogspot.com/2015/01/buddhist-artefacts-discovered-in.html





 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada